Vo Vranove - Čemernom pribudne 30 bytov nižšieho štandardu

29.11.2005 Celý región

Vranov nad Topľou 29. novembra (TASR) - Tridsať bytov nižšieho štandardu s rozpočtovým nákladom vyše 16 miliónov korún buduje vranovská samospráva na Cintorí...
Vranov nad Topľou 29. novembra (TASR) - Tridsať bytov nižšieho štandardu s rozpočtovým nákladom vyše 16 miliónov korún buduje vranovská samospráva na Cintorínskej ulici v miestnej časti v Čemernom.

Vedenie mesta už pri výbere budúcich nájomníkov, ktorým vznikla povinnosť odpracovať na stavbe 20 percent, tušilo isté problémy. Nie všetci Rómovia sa na týchto prácach pravidelne podieľali. \"Oni sa aj zapájali, ale nepravidelne. Niektorí odchádzali domov aj štyrikrát, aj päťkrát počas pracovnej doby, neboli zvyknutí na pravidelnú robotu, \" uviedol dnes pre TASR primátor Vranova Tomáš Lešo. Dodal, že podstatná časť Rómov si zodpovedne plní svoje povinnosti.
Byty v podobe domčekov by mali byť v spomínanej lokalite s vybudovanou infraštruktúrou hotové do leta budúceho roka. Ich výstavbou sa vranovskej samospráve podarí odstrániť v miestnej časti chatrče.
 

Vyberte región

mark